Gave til eldre – 73 flotte og originale gavetips som passer eldre mennesker

Er du på utkikk etter en original og morsom gave til eldre?

Da har du kommet til riktig sted.

På denne siden har vi samlet en rekke morsomme tips som kan passe perfekt til eldre mennesker.

Tips! 
Er du ute i siste liten, og er redd du ikke rekker fristen for å få gavene levert om du handler på nettet?
Du har faktisk fortsatt mange muligheter for å handle gaver på nettet, uten tanke på leveringsfrist! Sjekk ut: 10 smarte gavetips til deg som er ute i siste liten.

Fine forslag til gave til eldre

Kategorier

Eldre mennesker har levd et langt liv, og mest sannsynlig har de også det meste det trenger. Derfor er det jammen ikke enkelt å finne ut hva gi bort i gave.

Opplevelsesgaver blir bare mer og mer populære, og er et flott alternativ til den som har alt. Hva med å gi bort billetter til konsert / kino eller teater til eldre? Ellers kan det være morsomt med gavekort på et kurs i noe vedkommende er interessert i, f.eks. fotografering, dans eller matlaging.

Du kan også spandere en middag på restaurant. Gaven må gjerne inkludere transport til og fra restauranten, og selskapet kan jo naturligvis være deg selv.

Eller hva med å gi bort en reisegave? Et godt alternativ kan være å gi bort et weekendopphold i en storby, opphold på spa-hotell, eller en tur med hurtigruta.

En spisbar eller drikkbar gave kan også være et fint alternativ. Dette er jo en forbruksvare, som man alltids trenger. Eksempler på dette kan være en fruktkurv, god vin/øl/likør, spekeskinke, god kaffe eller konfekt. Sjekk gjerne ut blueboxshop.no for inspirasjon og forslag til andre spiselige gaver.

En fotogave er en annen flott gave til eldre, som garantert kommer til å settes pris på. Du kan for eksempel ramme inn et bilde av et fint minne dere deler sammen.
Andre eksempler på fotogaver kan være et innrammet bilde av familien, eller et fotoalbum med fine bilder fra året som har gått.
En årskalender med personlige bilder kan også være stas å få.

Du kan også vurdere å gi bort en plante / frukttre eller rosebusk til hagen.
Ellers er en fin blomsterbukett eller potteplante alltid trygge klassikere. En fin blomsterbukett levert på døren vil garantert glede jubilanten.

Ellers kan et smykke være en fin gave. For eksempel kan et halskjede, ring, armbånd eller en fin brosje være fine gaver. Tips! Trenger du hjelp til finne et smykke som kan passe? Sjekk ut denne siden: 9 flotte smykker som passer til en voksen dame. Dersom gaven er til en mann finnes det også mange flotte herresmykker å velge mellom. Hva med å for eksempel kjøpe en slipsnål eller noen fine mansjettknapper?

En bokgave er en annen mulig gave til eldre. Her er mulighetene nesten uendelige. Du kan gi bort alt fra skjønnlitterær klassiker til sakprosa. Tenk litt på hva vedkommende er interessert i. Værdagbok eller slektsbok kan være artige alternativer. Eller hva med å gi bort et lesebrett til den leseglade? Et abonnement på ukeblad er en flott gave, og vil garantert bringe mye leseglede i lang tid fremover.

Å gi bort en humoristisk gave kan også være en god idé. En god latter forlenger som kjent livet.

Dersom den som skal få gaven er glad i å trene, kan kanskje treningsutstyr være en flott gave å gi. På denne siden får du 16 flotte forslag til gaver til den treningsglade.

En parfyme er en annen flott gave til eldre. Du kan gjerne forhøre deg med den som skal få gaven om hun / han har noen favoritt-dufter.  Dersom du trenger noen gode tips til hvilken parfyme som kan passe til en eldre kvinne, kan du lese denne artikkelen: 7 flotte parfymer for modne kvinner. 

Den eldre fortjener garantert litt mer velvære i hverdagen. Fine eksempel på slike gaver kan være en god dag/nattkrem, håndkrem eller fotkrem. Varme, myke tøfler eller varmeteppe kan også være kjekt å ha på kalde vinterdager. Et gavekort på spa, massasje, aromaterapi-time eller hud/fotpleie er også en flott gave til eldre.

Klær eller sko kan være en annen flott gave til eldre. Hvis du synes det er vanskelig å vite hvilken stil eller størrelse du skal velge, kan det være lurt med et gavekort på klesbutikk eller skobutikk. Et annet alternativ kan være å kjøpe noe fint tilbehør, som for eksempel skjerf, sjal, lue og votter. Dersom vedkommende er glad i å være ute eller driver med vintersport, kommer alltid ullundertøy godt med.

En kjøkkenmaskin kan være en flott gave til eldre. Det finnes mange morsomme typer kjøkkenmaskiner man kan gi bort. For eksempel kan du gi bort en et vaffeljern eller en stavmikser.

Se også

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *